Ilie Balaci a antrenat mai bine de 15 ani în străinătate. Multe dintre contracte le-a avut în țările arabe, iar fiica lui a dezvăluit cum arătau sărbătorile de Crăciun, alături de tatăl său, la 35 de grade. Lorena Balaci a povestit cum se desfășura „Operațiunea Crăciunul”.
Ilie Balaci a fost unul dintre cei mai iubiți fotbaliști ai Olteniei. A fost „magicianul” Craiovei Maxima, prima formație din România care a ajuns în semifinalele unei cupe europene. Balaci nu a avut succes în România ca antrenor, dar a câștigat o mulțime de trofee în străinătate. Fiica regretatului internațional, Lorena Balaci, a povestit cum arătau sărbătorile de iarnă în străinătate și cum îi ducea bucate de acasă tatăl său.
„Cu o săptămână înainte de finalul școlii, undeva pe 10 decembrie, îmi luam scutire. Doamna dirigintă știa că sunt bolnavă. Plecam spre tata (n.r. – Ilie Balaci antrena în lumea arabă) cu o paporniță imensă, un fel de prelată cu fermoar.
Mergeam cu două-trei pulpe de porc, cu șorici, cu coaste, cu fleică. De asemenea, cu sarmale congelate și cu zaibăr”. Sarmalele meșteșugite de bunica erau congelate, cât să reziste pe zbor. La fața locului, «marfa de contrabandă» era pusă la foc”, a declarat fiica lui Ilie Balaci.
Lorena a povestit că în Arabia Saudită era mai greu să aduci carne de porc. Tatăl ei găsea însă mereu o soluție.
„În Dubai n-am avut niciun fel de problemă. Luam papornița de pe banda de la aeroport și asta era! În Arabia Saudită am fi putut avea probleme cu carnea de purceluș, dar tata venea, mereu, la aeroport, cu un prinț, cu cineva”, a spus Lorena.
După ce „marfa de contrabandă” ajungea în siguranță, începeau pregătirile. Lorena a spus că în fiecare an a avut și brad și că Moș Crăciun venea mereu încărcat de cadouri, deși erau 35 de grade.
„Se mânca laolaltă, se sărbătorea la fel. Erau momentele când nu conta cine e antrenor principal, cine secund, cine maseur ori preparator fizic”, a mai spus Lorena Balaci la as.ro.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER